RICHÁRD TESTVÉR KONGÓI BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Hardi Richard 1958-ban született Budapesten, hat gyermekes család negyedik gyermekeként. 15 éves korában - mivel édesapja Algériában vállalt munkát- szüleivel és három testvérével Algériába utazott. A Constantine városában eltöltött 5 év mély nyomot hagyott benne. Afrika iránti vonzalma ekkor alakult ki véglegesen. Hazatérte után elkezdte tanulmányait az orvosi egyetemen. Gyakorló éveit és szemészeti szakvizsgáit a tatabányai kórházban végezte el, ekkor már a Nyolc Boldogság Közösség tagjaként.

hong448MwemeChabu3

  

Ebben a kunyhóban lakik Richárd testvér Kabindában.                                                          Réslámpás vizsgálat hordozható műszerrel-Pania Mutambói misszió 2013

Az akkori Zairében, a közösség irányítása alatt működő Kabindai kórházba, akkor már régóta kerestek szemész szakorvost. Így került ki Richárd, és kezdte el misszióját 1995-ben. Itt szembesült az iszonyatos körülményekkel, a kórház felszereltségének hiányosságaival és az orvoshiánnyal.

Dr Hardi Richárd szemész, A Nyolc Boldogság katolikus közösség tagja, 1995-ben kezdte el missziós munkáját az akkori Zairé-ben /most Kongói Demokratikus Köztársaság/ Két évente volt lehetősége hazautazni, és beszámolni tapasztalatairól, nehézségeiről, az átélt háború borzalmairól. Barátai, rokonai, aggódva figyelték munkáját, és ahol tudták segítették. Volt általános iskolai osztálytársainak ötletére és aktív közreműködésével, jött létre az alapítvány 2009-ben, és működik azóta is, folyamatos segítséget nyújtva Richárd testvérnek, gyógyító munkájához. Nagy örömünkre, Richárd testvérének, Hardi Títusz bencés szerzetesnek közbenjárására, Várszegi Asztrik pannonhalmi Főapát az ügy mellé állt.