RICHÁRD TESTVÉR KONGÓI BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Kicsi szemészeti centrumunk életében hatalmas lépés történt. Március 27-én az új helyen kezdtünk. Az út, amely idáig vezetett, igen kalandos volt. Sebaj, a kaland általában érdekes, kihívásokkal teli, intenzív időszak. Álmunk, hogy saját kórházunk legyen a szemészeti betegek ellátására, kezd valóra válni. A tervezett öt tömb közül az első megépült.

0844

Esti fényben a kórház fogadó épülete. 

A kórház tervezője Bordás-Vaga Nóra.

Impozáns, gyönyörű épület áll ma a telek elején. „Itt épül az új városháza?” szokták kérdezni az arra járó lakosok. El lehet képzelni, milyen büszkén magyarázzák dolgozóink, hogy nem, ez „csak” az új szemészeti kórház, és kérem, mától már „Cliniques Ophtalmologique”-nak kell nevezni!

Volt szép kis ünnepség, megszentelés, Szentmise, kisebb szónoklatok, evés, ivás és tánc! A megnyitó szép harmóniában zajlott egy, jelenleg a politikai helyzet miatt feszült légkörben. A költözködés kalandos volt. Elhatároztam, hogy mindent sikeresen elhelyezek a jelenleg rendelkezésre álló 200 négyzetméteren. Igen ám, de annyi mindenünk van, hogy pár dolog a konténerben és a padláson kötött ki. Majd a költözködés utolsó napján az utolsó órában, egy műtőasztalt emelve jött a „reccs”,

-fájdalom a hátba, villám a lábba… én meg az ágyba lettem szögezve… Azóta is nyögök rendesen, (de már jobb), és szívem tele van hálával, mert segítségetekkel sikerült valami klassz dolgot létrehozni, ami milliók számára a remény, gyógyulás és a megbékélés útja.
Én pedig naponta folytatom Dr Batthyányi-Strattmann László imáját:
„Imádlak, végtelen Fönség, aki nekem az orvosi hivatást jelölted ki, s megadod a lehetőséget ahhoz is, hogy kórházat tartsak fenn a keresztény testvéri szeretet gyakorlására.”
Richárd

A költözés képekben:

044ouv027

A kartonozónak már csak a padlás lépcsőfeljárója alatt jutott hely.

0820ouv086

Megbeszélés Gaby-val a kórház kivitelezőjével.

ouv036ouv104

A műtő, mögötte a fogyóeszköz raktár.

ouv040ouv093

A szemészeti rendelő. Az utcáról nézve a kórház fogadó épülete.

marsouv063

Balázs, szemész orvos önkéntesünk elmerült a munkába, 3 dobozból 1-et csinált!

0933ouv003

A bejárat. Az Úr is velünk örült ezen a napon, és ezt a gyönyörű naplementét küldte!

A szemészeti kórház átadó ünnepsége képekben:

COR169COR178

Mise keretében kezdődik az ünnepség. A Lumiére Poure le Monde munkatársai ülnek mellettem, ők nagyon sokat segítenek.

COR183COR217

Minden helyiséget megszentelnek.

COR226COR240

COR276COR324

Kis beszédet mondok, ott lesz a műtő épülete ha az Úr is úgy akarja. Simon Piérre, maman Thérése, maman Ange, Gaby a kőműves, dr Richar, mr Lein, Thérése, Patient és maman Emma.

COR430COR373

Elkezdődhet a rendelés.