RICHÁRD TESTVÉR KONGÓI BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Újabb lehetőségünk nyílt, hogy segítsünk, egy végzett szemorvos továbbtanulásának támogatásában.
Dr Thomas Enduka Okoto ösztöndíjat nyert Alexandriában /Egyiptom/ szemészeti szakmai tanulmányainak folytatására. Az ösztöndíj magába foglalja a beiratkozás díját, és a szemészeti szakmai tanulmányok díját a tanulmányok befejezéséig, de maximum 4 évig.

DSCF2583IMG 1075

Dr Thomas tanulmányainak végzése alatt, az ott tartózkodásához kért segítséget az alapítványtól./szállás díja,utazás, étkezés/
Richárd doktor kérvénye az alapítvány felé:
"Dr Thomas Enduka Okoto
Született: Kongói Demokratikus Köztársaságban, Lodja városában 1987. november 18-án, kongói állampolgár.
2014 szeptember óta a Szent Raphael Szemészeti Centrumban /COR/ dolgozik mint szakorvos. Rendszeresen részt vesz a szemészeti rendelésen, a szemet érintő operálásokon /szürkehályog, hátsó csarnok vikrektómia stb/ Nagy biztonsággal operál kúszóhályogos, kötőhártyás daganatokat és éviszterációs szembetegeket.
Szeretné szaktudását tovább fejleszteni, amihez igazoltan az alkalmassága megvan. Javasoljuk tehát továbbtanulásának támogatását, hogy szemészeti szakvizsgái után, mint szemész szakorvos folytathassa munkáját."

Az alapítvány 2017. 05.12-én tartott kuratóriumi ülésén jóváhagyta Thomas doktor támogatásának kérvényét.

Örömmel értesítjük a honlap olvasóit, hogy az alapítvány által 2009 óta támogatott Simon Piérre Kosongó Builu eredményes államvizsga és diplomavédés után, már mint diplomás szemész orvos folytathatja munkáját. Simon fantasztikus elszántsággal, munka és család mellett végezte el az egyetemet. Az alapítvány támogatása nélkül, képtelen lett volna az egyetemi tanulmányokat finanszírozni. A Szent Raphael szemészeti kórház első épülete felépült, Simon lehet az első Kongói orvos aki ott dolgozhat. Az alapok lerakása megkezdődött, ha Richárd már nem bírja, legyen aki folytassa a megkezdett gyógyító munkát.

Íme néhány kép a diplomaosztó ünnepségről:

img 991img 992